Thursday, September 22, 2016

Gula atau Stevia?

"KENAPA ERK KORANG NI ... SEJAK BUAT RCC ASYIK BURUK KAN GULA SAHAJA... KENAPA DULU TAK DA PLAK NAK KATA GULA TU BURUK???"

Soalan Cepu emas yg biasa kami terima

Utk makluman tuan2 dan puan2

Keratan akhbar 22 mac 2010
"gula galak kan gemuk/obesiti"

Artikel Harian Metro 18 okt 2012
"ANCAMAN RACUN PUTIH"

Seingat saya iklan di TV tentang bahaya Gula
sejak saya remaja .. Lani dah 40an
bermakna dah melebihi 20 tahun di TV

RCC di tubuhkan pada 12/12/12
Dan Stevia RCC di lancarkan pada 12 Jun 2013

So tak dak kena mengena RCC tentang keburukan Gula..

Mungkin selama ni org terlepas pandang.. sbb belum kena diri sendiri.. atau memikirkan tiada penggantinya

Kami hanya memanjangkan dan menyebarkan artikel tersebut supaya masyarakat lebih perihatin tentang penjagaan kesihatan.. diri.. keluarga dan generasi akan datang .. dalam penggunaan Kemanisan yg di labelkan SILENT KILLER

Kami juga manyahut seruan
artikel dari Utusan Malaysia 22 julai 2010 tentang Stevia Pengganti Gula..
Dan Matlamat kami Masyarakat Malaysia mengikuti jejak Jepun dan Brazil yg menggunakan stevia sejak 20 tahun yg lalu...

Alhamdulillah.. Stevia semakin di ketengahkan
perjuangan kami semakin membara apabila BUKU TEKS BAHASA MALAYSIA TAHUN 5 - Stevia menjadi satu topik pendidikan utk anak2 kita di sekolah..

Fikir dari sudut positif.. Perjuangan Kami Bukan sekadar cari Wang.. Tetapi Misi kami sangat Besar

sapa nak follow jom follow akak

whatsapp
018 9100852



Terma dan Syarat Khairat Kematian Dan Kebajikan RCC


Pematuhan terhadap terma dan syarat Khairat Kematian Dan Kebajikan


Berkuatkuasa dari tarikh 1 OCT 2015 terma dan syarat bagi tuntutan Dana Khairat dan Kebajikan RCC GLOBAL (M) SDN BHD adalah seperti berikut :


Ahli atau pengedar mestilah genap 3 bulan dari tarikh pendaftaran
Penilaian akan dibuat berdasarkan pembelian peribadi paada 3 bulan berturut turut sebelum berlakunya kes kematian atau musibah.
Setiap pembelian peribadi mestilah didaftarkan (di keyin) menggunakan 'Pin No' yang diberikan terus ke ID atau Username ahli tersebut oleh stokis atau Ibupejabat RCC.Pembelian yang tidak didaftarkan atau di keyin adalah tidak sah.
Segala tuntutan dan dokumen yang telah lengkap mestilah diemailkan ke customerservicercc2u@gmail.com dalam tempoh 2 bulan dari tarikh kematian.


Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dilayan. 

Sila sertakan dokumen seperti sijil kematian,surat beranak,permit penguburan,salinan IC simati dan pewaris,pesuruhjaya sumpah (jika perlu),sijil nikah (untuk kes kematian suami @ isteri) serta apa apa dokumen yang boleh menyokong permohonan tersebut.

Kelayakan juga adalah untuk penama individu sahaja manakala nama yang didaftarkan atas nama syarikat tidak layak memohon.

Hanya warganegara Malaysia sahaja yang layak memohon.

Untuk penama berdaftar,jumlah belian peribadi pada bulan sebelum berlaku kematian akan di ambil kira.

Sumbangan Dana Khairat juga hanya akan disumbangkan jika berlaku kematian kepada ahli keluarga penama berdaftar seperti ibubapa kandung,pasangan (suami @ isteri) dan anak kandung SAHAJA
Jumlah sumbangan juga adalah tidak tetap dan diberikan jika terma dan syarat diatas telah dipatuhi.
Pihak syarikat juga berhak meminda terma dan syarat ini tanpa sebarang notis. Jumlah dana juga akan diambil kira dari masa ke semasa.

Sumbangan akan dicreditkan ke dalam akaun pemohon jika permohonan mereka telah diluluskan diantara 2 hingga 6 bulan (bergantung kepada permohonan dan baki dana semasa).

Setiap ahli hendaklah mematuhi terma dan syarat (rujuk didalam web) yang telah ditetapkan untuk menikmati faedah yang disediakan.Pihak syarikat juga berhak meminda terma dan syarat ini tanpa sebarang notis.




Admin Emme Marina 0189100852

Monday, September 19, 2016

Ulasan Ebook Kelas Asas Blog ABDR

Semalaman saya mengamati e-book. Membaca dan memahami tujuan dan kepentingan sebuah blog. Bagi pendapat saya, blog adalah bergantung bagaimana penyampaian penulis di dalam sebuah blog. Namun dengan kewujudan Asas Blog dan Penulisan Kreatif, ianya dapat menyalurkan ilmu asas blog dengan lebih terperinci kepada blogger-blogger agar segalanya terhasil dengan lebih berkualiti.



Bukan semua yang memiliki blog adalah surirumah. Malah mereka yang masih menuntut dan ada juga yang sudah berkerja turut berjinak-jinak mencipta blog, sama ada ianya merupakan blog peribadi atau bertujuan bisnes. Keberanian itu amat penting dalam merealisasikan impian mereka. Berbeza dengan saya, saya mencipta blog kerana minat yang mendalam terhadap penulisan kreatif. Bagi saya, dengan cara itu saya dapat memperbaiki dan memantapkan lagi penulisan, di samping menzahirkan idea-idea yang bersarang di minda.



E-book banyak membantu mereka yang masih tercari-cari teknik yang betul dalam penghasilan blog. Ilmu itu penting bagi menarik kepercayaan pengikut-pengikut blog mereka. Blog yang sederhana penampilan dan punya isi yang padat adalah blog yang paling di gemari. Bukan tidak perlu penyeri atau gadjet blog tetapi pengikut-pengikut blog lebih gemar tidak menunggu masa yang lama untuk menghayati isi kandungan blog.



Akhir kalam, Sesiapa sahaja boleh mencipta blog namun pastikan tujuan sebenar blog itu di cipta, semoga segalanya dimanfaatkan ke arah kebaikan agar dapat dikongsikan pekara-pekara yang baik. Ikutilah kelas penulisan blog untuk lebih mempelajari teknik penghasilan blog dan dengan ilmu itu juga kita akan lebih berani untuk mencipta blog yang berkualiti dan lagi dipercayai.


Untuk mendapatkan ebook belajar asas blog ini, boleh hubungi saya untuk tempahan segera.


Ebook Belajar Asas Blog Keluaran Akademi Bekerja di Rumah, berharga Rm50 sahaja.


Pengurus Online ABDR
Emme Marina Mohamad
0189100852


Jangan Malu Berniaga Online!

Kwn2 yg meniaga online mst baca nie.
Persepsi orang dulu dan sekarang dah berbeza.
100% setuju.

Dulu..
Munah : Anak kau keje apa Jah?
Jah : Niaga barang online je (nak jawab pon malu)
Munah: hmmm anak aku si Hisham tu keje opis kat KL, gaji RM2,500 setiap hari ada orang buatkan air untuk dia.. bla bla bla bla bla sampai ke senja (muka bangga)
Leha : Anak aku si Nora keje kastam. kerajaan tu! gaji 2,000 tak lama lagi naik pangkat. bla bla bla bla
.............. bila balek rumah si Jah berborak dengan anak-anak .
Si Jah cakap , "Mak malu! Bila dengar anak-anak orang semua berjaya gaji beso-beso , setiap hari ada orang orang buat air.. Anak-anak mak semua tak jadi apa" (Muka sedih & frust)

Si anak hanya mampu tenangkan ibunya "Maaak...... Biarlah mak, orang nak bercerita pasal anak dia itu ini , mak tak payah cerita pon hal anak mak, biar orang menilai je satu hari nanti.. Mak sabar, mak tengok je."

Hari ni...
Munah: Anak kau keje apa skang Jah? Kete beso-beso semua sekarang?
Jah: Niaga barang online je aku tengok main bungkus-bungkus barang je .. (muka bangga)
Munah: Alhamdulillah berjaya anak kau Jah. Nanti aku nak soh anak aku belajar la ngan anak kau, berniaga online.
Leha: Aah la anak aku si Nora da benti keje lepas kawin, duduk rumah je. Nanti nak soh lah belajar dengan anak kau Jah.

Moralnya: Jangan pandang rendah pada peniaga online yg jd agen / reseller / dropship. Mungkin bekerja tak pakai baju segak , tak pakai kasut kilat, tapiiiii...
kcing! kcing! bunyiknye 💰💰💰
Sambil duk umah goyang kaki, sambil lyn anak2, sambil layan movie, 4 angka sbln dalam tangan. Yang penting apa?? USAHA

P/s: Yang berniaga online kalau nak kcing-kcing.
jangan malas, jangan putus asa, Jangan menuding orang kalau kite gagal. Tanya jauh mana usaha kite. Kalau rajin, maka "rajinlah" hasilnye. 💪💪..buang perasaan malu tu kt tepi.. insyaallah kita sama2 bole berjaya!


Keluarga Dahulu #Familyfirst

Family First

Ramai ibubapa moden sekarang suka hantar anak anak ke hospital daripada jaga kesihatan anak anak dengan supplement tambahan..sebab apa??? Boleh claim insuran tanpa fikir antibodi anak anak semakin lama semakin lemah disebabkan antibiotic yang kerap...

Ingatla...anak anak amanah Allah..kita pilih nak diorang sentiasa sihat atau nak diorang sentiasa demam/ sakit..


Gula yang selama ini kita amalkan mungkin sedap. Mungkin murah. Tetapi kesannya terlalu mahal adakalanya untuk kita bayar.

Bayangkanlah dengan hanya bertukar ke gula sihat stevia, anda bukan sahaja menukar gaya hidup sihat tetapi meminimakan pelbagai penyakit merbahaya terhadap anak-anak kita.

Terkini sahaja sudah terlalu ramai kanak-kanak menghidap diabetes di usia yang muda. Malah banyak lagi penyakit akibat gula yang patut anda ketahui bukan sekadar penyakit kencing manis atau diabetes sahaja penyakit gula tahu!


Bertukar ke gula stevia hari ini.

Anda mampu mengubahnya :)



Sebotol rcc stevia RM50 sahaja bukan ahli, tetapi jika anda menjadi ahli. Harganya lebih jimat iaitu RM 60 bagi 2 botol.


Jika berminat, atau ada sebarang pertanyaan
Hubungi saya di talian
0189100852